Hoe haal je meer uit jouw LinkedIn?

LinkedIn is een essentieel platform geworden voor professionals over de hele wereld. Of je nu op zoek bent naar nieuwe kansen in je carrière of je professionele netwerk wilt uitbreiden, LinkedIn biedt veel mogelijkheden om je doelen te bereiken. Maar hoe haal je nu het meeste uit dit platform?

In dit artikel bieden we je zes waardevolle tips om meer uit jouw LinkedIn te halen. We behandelen onderwerpen zoals het effectief zoeken naar vacatures, het vragen van aanbevelingen, het onderschrijven van vaardigheden, het werven van nieuwe contacten, het afleggen van de vaardighedenquiz en het delen van relevante berichten.

Laten we dus eens gaan ontdekken hoe jij meer uit jouw LinkedIn kunt halen!

 

Tip 1. Effectief zoeken naar vacatures binnen LinkedIn

Het zoeken naar een nieuwe baan kan soms een uitdagende taak zijn. Maar gelukkig biedt LinkedIn veel handige tools om gericht te zoeken naar vacatures die aansluiten bij jouw vaardigheden en interesses.

Allereerst is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je LinkedIn-profiel up-to-date en volledig is. Werkgevers gebruiken vaak zoekwoorden om geschikte kandidaten te vinden, dus het is essentieel dat je profiel deze zoekwoorden bevat.

Om gericht te zoeken naar vacatures op LinkedIn, kun je gebruikmaken van de zoekfunctie. Voer zoekwoorden in die relevant zijn voor jouw vakgebied en kies filters zoals locatie, bedrijf, branche en meer om de zoekresultaten te verfijnen. Door het instellen van meldingen voor specifieke zoekopdrachten en vacatures, ben je altijd als eerste op de hoogte van nieuwe kansen die voldoen aan jouw criteria.

Zoekfunctie LinkedIn

Zoekgroepen en zoekfilters

Stel meldingen in voor specifieke zoekopdrachten en vacatures, zodat je direct op de hoogte bent van nieuwe kansen die aansluiten bij jouw criteria.

Melding instellen

Daarnaast kun je bedrijven volgen waarin je geïnteresseerd bent en updates ontvangen over hun vacatures en ander bedrijfsnieuws. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en vergroot je je netwerk. Zoek naar bedrijven in jouw vakgebied en selecteer de bedrijven die jouw interesse hebben. Door deze bedrijven te volgen, blijf je op de hoogte van hun vacatures en ander bedrijfsnieuws.

updates ontvangen over hun vacatures

Door actief te zijn op LinkedIn, kun je ook in contact komen met recruiters en potentiële werkgevers. Deel berichten van anderen en reageer erop om je netwerk en zichtbaarheid te vergroten. Plaats ook zelf relevante berichten om jezelf te profileren als expert in jouw vakgebied.

Als je serieus op zoek bent naar een baan, overweeg dan om te upgraden naar LinkedIn Premium. Met LinkedIn Premium heb je toegang tot meer zoekfilters en kun je zien hoe jouw profiel presteert in vergelijking met andere kandidaten. Dit kan helpen bij het vinden van de juiste vacature en het vergroten van je kansen op succes.

LinkedIn Premium lidmaatschap

Een premium LinkedIn-lidmaatschap biedt verschillende voordelen, waaronder:

Meer inzicht in wie jouw profiel bekijkt: Met een premium-lidmaatschap kun je meer details zien over wie jouw profiel bekijkt, zoals hun functietitel en het bedrijf waar ze werken. Dit kan helpen bij het identificeren van potentiële werkgevers of connecties.

Uitgebreidere zoekfilters: Je kan gebruik maken van meer en uitgebreidere zoekfilters. Dit maakt het gemakkelijker om gericht te zoeken naar vacatures, bedrijven en connecties die aansluiten bij jouw criteria.

Meer zoekresultaten: Je kan meer zoekresultaten zien dan met een gratis lidmaatschap. Dit vergroot je kansen om relevante vacatures en connecties te vinden.

Toegang tot LinkedIn Learning: Je hebt toegang tot LinkedIn Learning, een online leerplatform waar je cursussen kunt volgen over diverse onderwerpen, waaronder vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw vakgebied.

InMail-credits: Je krijgt een bepaald aantal InMail-credits, waarmee je berichten kunt sturen naar mensen die je niet kent op LinkedIn. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij het netwerken of bij het benaderen van potentiële werkgevers.

Zichtbaarheid van jouw profiel: Je kan ervoor kiezen om jouw profiel meer zichtbaar te maken voor recruiters en potentiële werkgevers. Zo vergroot je jouw kansen op het vinden van een nieuwe baan.

 

Hoewel een premium-lidmaatschap kosten met zich meebrengt, kunnen de voordelen het de moeite waard maken, vooral als je serieus bent over het vinden van een nieuwe baan of het uitbreiden van jouw professionele netwerk.

 

Tip 2. Aanbeveling vragen en geven

Een aanbeveling kan een krachtig middel zijn om je professionele reputatie op LinkedIn te verbeteren. Het laat zien dat collega’s en/of connecties jouw werk waarderen. Maar hoe vraag je nu op een effectieve manier om een aanbeveling?

Begin met het schrijven van een persoonlijk bericht naar de persoon die je om een aanbeveling wilt vragen. Voor het gemak gebruik ik 'haar' als voorbeeld voor de persoon die je zou willen aanschrijven. Maak je bericht persoonlijk door haar voornaam te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met "Beste [naam], ik hoop dat het goed met je gaat." Zo geef je te kennen dat je haar mening waardeert en tijd respecteert.

Vraag op een vriendelijke manier of ze bereid is om een aanbeveling voor je te schrijven. Benadruk dat je het begrijpt als ze te druk is of als ze zich ongemakkelijk voelt bij het schrijven van een aanbeveling. Het is belangrijk om haar niet onder druk te zetten of zich verplicht te laten voelen.

Bijvoorbeeld: "Ik vraag me af of je bereid zou zijn om een korte aanbeveling voor me te schrijven, als je tijd hebt natuurlijk."

Geef aan waarom je haar aanbeveling op prijs zou stellen. Laat bijvoorbeeld weten dat je haar professionele mening op waarde schat en dat haar aanbeveling jouw carrière op LinkedIn kan helpen. Dit toont aan dat je de aanbeveling serieus neemt en dat het voor jou van waarde is.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Ik zou het zeer op prijs stellen als je een aanbeveling voor me zou willen schrijven. Jouw professionele mening betekent veel voor me en het kan me helpen om mezelf beter te profileren."

Leg uit welke vaardigheden of prestaties je graag in de aanbeveling benadrukt zou willen zien. Hierdoor weet je collega waarop ze moet letten bij het schrijven van de aanbeveling. Dit maakt het makkelijker om een gerichte aanbeveling te schrijven die specifiek voor jou van waarde is.

Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "Als het je uitkomt, zou ik het waarderen als je in de aanbeveling mijn communicatieve vaardigheden of mijn projectmanagementvaardigheden zou willen benadrukken."

Bedank voor haar tijd en moeite, ongeacht of ze wel of niet besluit om je een aanbeveling te geven. Laat weten dat je haar inspanning op prijs stelt en dat je haar professionele mening altijd waardeert.

Bijvoorbeeld: "Hoe dan ook, ik wil je bedanken voor je tijd en moeite. Ik waardeer jouw professionele mening en vind het fijn om te weten dat ik op jou kan rekenen als ik advies nodig heb."

 

Wanneer je zelf een aanbeveling wilt schrijven voor een collega of connectie op LinkedIn, zijn er ook een paar dingen om rekening mee te houden.

 • Begin met het benoemen van de relatie die je hebt met de persoon. Geef aan hoe je elkaar kent en hoe lang je al samenwerkt. Dit helpt bij het opbouwen van je geloofwaardigheid en laat zien dat je een betrouwbare bron bent.
 • Benadruk de sterke punten van de persoon en geef voorbeelden van prestaties waarvan je onder de indruk was. Laat zien dat je de persoon goed kent en weet wat zijn of haar vaardigheden en prestaties zijn.
 • Gebruik een vriendelijke en persoonlijke toon. Schrijf de aanbeveling alsof je het tegen de persoon zelf zou zeggen. Hierdoor voelt de aanbeveling authentieker aan en komt deze beter over.
 • Sluit de aanbeveling af met een positieve noot en geef aan dat je de persoon graag zou aanbevelen voor andere kansen. Dit laat zien dat je vertrouwen hebt in de persoon en dat je openstaat voor toekomstige samenwerkingen.

 

Al met al kan het vragen en geven van aanbevelingen op LinkedIn helpen bij het verbeteren van je professionele reputatie en het vergroten van je kansen op de arbeidsmarkt. Het is belangrijk om op een respectvolle manier om aanbevelingen te vragen en deze ook op een persoonlijke en authentieke manier te schrijven.

 

Tip 3. Afleggen van de vaardigheden Quiz

LinkedIn biedt een vaardighedenquiz die je kan helpen bij het identificeren van sterke en zwakke punten van jouw vaardigheden, waardoor je gericht kunt werken aan jouw professionele ontwikkeling.

Bereid je goed voor op de vaardigheden quiz: Lees de informatie op de LinkedIn Help-pagina zodat je weet wat je kunt verwachten. Het is belangrijk om te weten dat de vragen in de quiz zich richten op specifieke vaardigheden die je hebt opgegeven op je profiel. Zorg er dus voor dat je vaardighedensectie up-to-date en relevant is voordat je de quiz begint. Je kunt ook LinkedIn Learning-cursussen volgen om je kennis te verbeteren en je voor te bereiden op de quiz.

Start de quiz: Klik op de "Quiz doen" knop op de LinkedIn vaardigheden sectie. Beantwoord de vragen zorgvuldig en bedenk dat je maar één kans hebt om de quiz af te leggen. Houd er rekening mee dat de quiz niet alleen een test van je vaardigheden is, maar ook van je snelheid en nauwkeurigheid bij het beantwoorden van vragen. Het is daarom belangrijk om de vragen zorgvuldig te lezen en goed na te denken voordat je antwoord geeft.

Quiz doen

Wees snel én accuraat: Het is belangrijk om snel te zijn in het beantwoorden van de vragen, maar dit mag niet ten koste gaan van de nauwkeurigheid. Let op de details en zorg ervoor dat je de vraag goed begrijpt voordat je antwoord geeft.

Bevestig je vaardigheden: Na het afleggen van de quiz krijg je de mogelijkheid om je vaardigheden te bevestigen. Dit helpt je om je vaardigheden te benadrukken en te laten zien dat je over bepaalde kwalificaties beschikt. Bevestig alleen die vaardigheden waarvan je zeker weet dat je ze goed beheerst.

Vraag om onderschrijvingen: Het vragen om onderschrijvingen is een geweldige manier om je profiel te versterken en je vaardigheden te laten zien aan potentiële werkgevers. Maar vraag alleen om onderschrijvingen aan mensen die je goed kennen en met wie je hebt samengewerkt. Zorg ervoor dat je een persoonlijke boodschap stuurt en bedankt hen voor hun tijd en moeite.

 

Door deze stappen te volgen, zul je succesvol de LinkedIn vaardigheden quiz afleggen en de beoordeelde vaardigheden met succes kunnen vermelden op je profiel. Houd er rekening mee dat het onderhouden van je vaardigheden en het blijven ontwikkelen van nieuwe vaardigheden ook belangrijk is voor het opbouwen van een sterk LinkedIn-profiel.

 

Tip 4. Vraag om onderschrijvingen voor je vaardigheden

Een van de belangrijkste aspecten van je LinkedIn-profiel zijn de vaardigheden die je opgeeft. Vaardigheden zijn namelijk een indicatie van wat je kunt en wat je te bieden hebt als professional. Het kan dan ook echt helpen dat deze vaardigheden worden onderschreven door anderen, zodat je profiel betrouwbaar en geloofwaardig overkomt. Maar hoe doe je dat?

 1. Neem eerst de tijd om de vaardigheden van jouw connecties op LinkedIn te onderschrijven. Een goede manier om onderschrijvingen voor je eigen vaardigheden te krijgen, is om zelf ook actief vaardigheden van anderen te onderschrijven. Als je een connectie hebt die bijvoorbeeld goed is in projectmanagement, onderschrijf dan deze vaardigheid. De kans is groot dat deze connectie jouw vaardigheden ook zal onderschrijven, zodra je daarom vraagt.
 2. Stuur persoonlijke berichten naar jouw connecties en vraag hen of ze jouw vaardigheden willen onderschrijven. Een andere effectieve manier om onderschrijvingen te krijgen, is door persoonlijke berichten te sturen naar je connecties en hen te vragen om je vaardigheden te onderschrijven. Leg uit waarom het voor jou van waarde is en dat het onderschrijven van jouw vaardigheden kan helpen bij het groeien van jouw LinkedIn-profiel.
 3. Vertel je connecties welke vaardigheden jij graag onderschreven zou willen hebben en waarom. Het geeft je connecties namelijk een duidelijk idee waar ze op moeten letten. Wanneer je connecties begrijpen waarom deze vaardigheden belangrijk zijn voor jouw professionele ontwikkeling, zijn ze sneller geneigd om je te helpen. Vertel je connecties welke vaardigheden jij graag onderschreven zou willen hebben en waarom. Dit geeft een duidelijk idee waar ze op moeten letten.
 4. Vergeet niet om je connecties vriendelijk te bedanken voor hun tijd en moeite. Tot slot is het belangrijk om je connecties te bedanken voor hun tijd en moeite om jouw vaardigheden te onderschrijven. Het tonen van waardering kan leiden tot positieve relaties en nieuwe kansen in de toekomst. Het is dus altijd goed om vriendelijk en dankbaar te zijn voor de hulp van anderen.

 

Hieronder vind je enkele suggesties voor het verwoorden van persoonlijke berichten om naar je connecties te sturen met de vraag om jouw vaardigheden te onderschrijven:

 • Begin met een persoonlijke groet en noem de connectie bij naam.
  Bijvoorbeeld: "Beste [naam connectie],"
 • Leg uit waarom je graag wilt dat deze persoon jouw vaardigheden onderschrijft.
  Bijvoorbeeld: "Ik ben momenteel op zoek naar nieuwe kansen in mijn carrière en het onderschrijven van mijn vaardigheden op LinkedIn kan helpen bij het opbouwen van een betrouwbaar en geloofwaardig profiel."
 • Geef specifiek aan welke vaardigheden je graag onderschreven zou willen hebben.
  Bijvoorbeeld: "Ik zou het erg waarderen als je mijn vaardigheden op het gebied van projectmanagement en communicatie zou willen onderschrijven."
 • Leg uit waarom deze vaardigheden belangrijk zijn voor jouw professionele ontwikkeling.
  Bijvoorbeeld: "Deze vaardigheden zijn van cruciaal belang voor mijn huidige en toekomstige carrièremogelijkheden en ik zou het erg op prijs stellen als je me hierbij zou willen helpen."
 • Bedank de connectie voor hun tijd en moeite.
  Bijvoorbeeld: "Alvast hartelijk dank voor je hulp en moeite, ik waardeer het zeer."
 • Sluit af met een persoonlijke noot en vraag eventueel om verdere feedback of contact.
  Bijvoorbeeld: "Ik kijk ernaar uit om in contact te blijven en als je feedback hebt over mijn profiel of als er iets is waar ik jou mee kan helpen, laat het me gerust weten."

 

Tip 5. Werven van nieuwe contacten

LinkedIn is een krachtig platform om nieuwe contacten te leggen en je professionele netwerk uit te breiden. Maar hoe vind je waardevolle connecties op LinkedIn en hoe leg je op een effectieve manier nieuwe contacten? In dit artikel delen we zes tips om meer uit je LinkedIn-netwerk te halen.

 

Stel jezelf voor: Een goede manier om nieuwe connecties te leggen is door jezelf kort voor te stellen wanneer je een uitnodiging stuurt. Leg uit waarom je graag wilt verbinden en welke waarde je kunt toevoegen aan hun netwerk. Dit maakt het voor hen makkelijker om te beslissen of ze jouw verzoek willen accepteren. Zorg ervoor dat je persoonlijkheid en je professionaliteit naar voren komen in je introductie.

Wees specifiek: Als je nieuwe connecties zoekt, wees dan specifiek over wie je graag wilt toevoegen aan je netwerk. Zoek naar mensen met wie je gemeenschappelijke interesses hebt of die werkzaam zijn in dezelfde branche als jij. Door gericht te zoeken vergroot je de kans op waardevolle en relevante connecties.

Wees actief: Door regelmatig updates te plaatsen en interessante berichten en inzichten te delen op LinkedIn, val je op bij andere professionals. Door actief te zijn op LinkedIn toon je je expertise en kennis, wat weer kan leiden tot nieuwe kansen en samenwerkingen. Probeer interessante content te delen die relevant is voor jouw vakgebied. Hierdoor bouw je vertrouwen op en ben je aantrekkelijker voor potentiële connecties.

Neem deel aan groepen: LinkedIn-groepen zijn een mooie manier om in contact te komen met andere professionals in jouw vakgebied. Neem deel aan discussies, stel vragen en deel je expertise om nieuwe connecties te leggen. Hierdoor krijg je de kans om jezelf te laten zien en op te vallen bij andere professionals in jouw branche.

Wees proactief: Als je een nieuwe connectie hebt gelegd, stuur dan een persoonlijk bericht om jezelf voor te stellen en te vragen of ze openstaan voor een gesprek of een samenwerking. Wees echter niet te opdringerig en respecteer hun tijd en agenda. Een persoonlijke touch kan het verschil maken in het opbouwen van waardevolle en langdurige connecties. Toon interesse in hun werk en bied aan om te helpen waar nodig. Hierdoor zal je opvallen en zullen zij eerder geneigd zijn om samen te werken.

Blijf in contact: Als je eenmaal een nieuwe connectie hebt gelegd, is het belangrijk om in contact te blijven door af en toe updates te sturen en hun berichten te lezen en erop te reageren. Hierdoor toon je je interesse en betrokkenheid wat kan leiden tot verdere samenwerkingen en kansen in de toekomst. Het is belangrijk om je relaties te onderhouden en te investeren in de waardevolle connecties die je op LinkedIn hebt opgedaan. Als je bijvoorbeeld een interessant artikel leest dat relevant is voor een van je connecties, stuur dit dan door en laat weten waarom je denkt dat het interessant voor hen kan zijn.

 

Het werven van nieuwe contacten op LinkedIn vergt tijd en inspanning, maar de beloning kan ook groot zijn. Het opbouwen van een sterk professioneel netwerk kan leiden tot nieuwe kansen, samenwerkingen en zelfs nieuwe werkgevers.

Echter, vergeet niet dat netwerken meer gaat over geven dan nemen. Zorg er dus voor dat je niet alleen aan jezelf denkt, maar ook iets kunt bijdragen aan het netwerk van de ander. Zo kan je ook waardevolle contacten leggen die niet direct bijdragen aan jouw eigen carrière, maar waar je wellicht wel anderen mee kunt helpen.

 

Tip 6. Delen van nieuwe en relevante berichten

Het delen van nieuwe en relevante berichten is een belangrijke strategie. Hiermee kun je jouw expertise en inzichten delen met je connecties en jezelf op de kaart zetten als thought leader in jouw vakgebied. Hieronder vind je zeven tips om ervoor te zorgen dat jouw berichten opvallen tussen de vele andere berichten op LinkedIn.

Een bijdrage schrijven

Denk goed na wat je wil delen.
Inventariseer allereerst wat jouw connecties interessante onderwerpen vinden. Zorg ervoor dat jouw berichten relevant en waardevol zijn voor jouw doelgroep. Bedenk waar jouw doelgroep in is geïnteresseerd en speel hier slim op in. Zo vergroot je de kans dat zij jouw berichten interessant vinden.

Begin met een pakkende titel.
Het is belangrijk om een pakkende titel te gebruiken voor jouw bericht, omdat dit het eerste is wat jouw lezers zien. Het moet hen uitnodigen om verder te lezen en nieuwsgierig maken naar de inhoud van jouw bericht. Kies daarom voor een titel die kort, krachtig en duidelijk is. Gebruik bijvoorbeeld een vraag die de lezer direct aanspreekt of een belofte die nieuwsgierigheid opwekt.

Maar vergeet niet dat de titel ook moet aansluiten bij de inhoud van jouw bericht. Zorg er dus voor dat de titel een goede samenvatting is van wat jouw lezers kunnen verwachten. Vermijd onduidelijke of misleidende titels, want dit kan de betrouwbaarheid van jouw bericht aantasten.

Schrijf een interessant en informatief bericht dat relevant is voor jouw netwerk.
Natuurlijk wil je dat jouw bericht opvalt tussen alle andere berichten in het netwerk. Maar hoe doe je dat? Door een interessant en informatief bericht te schrijven met een boeiende en unieke invalshoek! Hierbij is het belangrijk om de lezers iets nieuws te leren of inzichten te bieden die ze elders niet kunnen vinden.

Een goede manier om jouw bericht te laten opvallen, is door een persoonlijke toon aan te nemen. Schrijf zoals je praat en probeer de lezer te betrekken bij jouw verhaal. Vertel bijvoorbeeld hoe jouw eigen ervaringen relevant zijn voor het onderwerp van het bericht. Op deze manier maak je het onderwerp niet alleen interessant, maar ook herkenbaar voor de lezers.

Daarnaast is het goed om te zorgen voor een goede structuur en overlopende zinnen. Begin bijvoorbeeld met het introduceren van het onderwerp en de invalshoek. Vervolgens kun je dieper ingaan op het onderwerp door middel van verschillende argumenten en voorbeelden. Sluit uiteindelijk af met een krachtige conclusie die de lezers nog lang zal bijblijven.

Een aantal voorbeelden:

 1. Stel dat je een bericht wilt schrijven over duurzaamheid. In plaats van simpelweg te schrijven over hoe belangrijk het is om duurzaam te leven, kun je bijvoorbeeld vertellen hoe je zelf duurzaamheid in je dagelijks leven hebt geïntegreerd. Je kunt bijvoorbeeld uitleggen over de specifieke veranderingen die je hebt aangebracht in je huis en levensstijl, en hoe deze veranderingen positieve effecten hebben gehad op je financiën, gezondheid en de planeet.
 2. Stel dat je een bericht wilt schrijven over een bepaalde trend of ontwikkeling in je branche. Door alleen te schrijven over wat er aan de hand is, kun je bijvoorbeeld een boeiende invalshoek vinden over de gevolgen die deze trend of ontwikkeling heeft voor jou en jouw werk. Je kunt vertellen over hoe je je eigen werkzaamheden hebt aangepast om in te spelen op deze trend, welke uitdagingen je hierbij bent tegengekomen en hoe je deze hebt overwonnen.
 3. Als je een bericht wilt schrijven over persoonlijke ontwikkeling, kun je schrijven over hoe belangrijk het is om aan jezelf te werken. Maar je kunt ook vertellen hoe je zelf aan je persoonlijke ontwikkeling hebt gewerkt en wat voor resultaten dit heeft opgeleverd. Denk aan specifieke stappen die je hebt gezet om aan jezelf te werken, zoals het lezen van zelfhulpboeken of het volgen van cursussen, welke inzichten je hebt opgedaan en hoe deze je leven hebben veranderd.

Maak de inhoud visueel aantrekkelijk.
Wil je graag dat jouw connecties geïnteresseerd blijven in jouw berichten en deze delen? Maak dan de inhoud visueel aantrekkelijk! Het toevoegen van afbeeldingen, video's of infographics kan namelijk enorm helpen om de inhoud interessanter te maken. Afbeeldingen zijn vaak effectiever dan alleen tekst, omdat ze beter de aandacht van de lezer trekken.

Wist je dat het visueel maken van de inhoud ook kan bijdragen aan een betere vindbaarheid op social media? Door afbeeldingen en video's toe te voegen, wordt jouw bericht namelijk beter zichtbaar in de tijdlijn van jouw connecties. Bovendien is het voor de lezer veel prettiger om een afwisseling te hebben tussen tekst en beeld.

Moedig interactie aan.
Om een sterke community op te bouwen en de betrokkenheid bij jouw bericht te vergroten, is het zaak om interactie aan te moedigen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door vragen te stellen en lezers uit te nodigen tot discussie. Het is ook een goed idee om jouw connecties aan te moedigen om te reageren en hun mening te geven over de inhoud. Door dit te doen, creëer je niet alleen een betrokken publiek, maar vergroot je ook de kans dat jouw bericht wordt gedeeld. Hoe meer betrokkenheid je hebt bij jouw bericht, des groter de kans dat het een succes wordt.

Gebruik relevante hashtags.
Als je wilt dat meer mensen jouw bericht zien, is het slim om relevante hashtags te gebruiken. Hashtags helpen namelijk bij het categoriseren van jouw post en zorgen ervoor dat mensen die geïnteresseerd zijn in dat specifieke onderwerp, jouw bericht makkelijker kunnen vinden. Probeer daarom maximaal vijf relevante hashtags toe te voegen aan je bericht. Zo vergroot je de zichtbaarheid van jouw post en bereik je meer mensen die geïnteresseerd zijn in jouw onderwerp.

Plaats de berichten op het juiste moment.
Om de meeste betrokkenheid bij je doelgroep te creëren, is het goed om te weten wanneer ze online zijn. Daarom is het aan te raden om je berichten op de juiste momenten te plaatsen. Houd er rekening mee dat woensdag en vrijdag minder gunstige resultaten opleveren. Maar donderdag is daarentegen een piekdag en op zondag doen berichten het weer iets beter dan op zaterdag. Het is echter goed om te weten dat beide weekenddagen over het algemeen goede resultaten behalen. Plan dus je berichten op de momenten waarop jouw doelgroep het meest actief is.

 

Door deze tips te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat jouw berichten opvallen tussen de vele andere berichten op LinkedIn. Zorg ervoor dat je jouw berichten regelmatig blijft delen en blijf experimenteren met verschillende soorten inhoud om te zien wat het beste werkt voor jou en jouw doelgroep.

Ook interessant voor je netwerk? Deel via:

Meer interessante suggesties: