Sneller een baan vinden? – 5 tips voor een creatief cv

Op een vacature komen soms wel honderden reacties. Dan is het moeilijk om op te vallen tussen alle anderen. Werkgevers willen overtuigd worden door jouw cv, dat betekent dat jouw cv moet opvallen. Hoe je dat doet, ontdek je in dit artikel.

1. Zorg ervoor dat jouw CV een aantrekkelijke lay-out heeft

Werkgevers ontvangen vaak meer dan 100 reacties op 1 vacature. Je cv moet eruit springen om direct de aandacht van de selecteur te trekken. Op deze manier verhoog je jouw kansen.

2. Een sterk CV- Maak de belangrijkste zaken in één oogopslag zichtbaar

Een selecteur maakt binnen 6 seconden de keuze om wel of niet je cv verder te lezen.
Een goed gestructureerde cv met duidelijke rubrieken, zorgt ervoor dat de selecteur in één oogopslag de belangrijkste zaken snel kan vinden. Een slordig en onoverzichtelijk opgemaakte cv zal snel op de ‘afval-stapel’ verdwijnen.

3. Laat meer van jezelf zien door een creatief CV

Met een creatief cv ben je in staat meer van jezelf te laten zien. Word je blij van een mooi opgemaakte cv, dan doet het document eer aan jouw opgebouwde loopbaan. Het geeft je meer kracht en zelfvertrouwen, wat je zeker zult uitstralen.

4. Gebruik zakelijke afbeeldingen

Vertaal tekst naar een afbeelding, want mensen zijn visueel ingesteld. Het gebruik van afbeeldingen zoals: iconen, logo, grafieken enz. is een eye catcher op je cv. Afbeeldingen spreken vaak de taal van de betekenis beter dan woorden. Personaliseer je cv bijvoorbeeld met een beeldend logo, uit je beheersing van een vaardigheid/skill door middel van een grafiek en/of pas iconen toe om de inhoud overzichtelijk te rubriceren.

5. Tot slot

Als je gaat solliciteren naar verschillende functies in verschillende branches, zal elke cv gericht aangepast dienen te worden aan een specifieke functie en het bedrijf. Dit vraagt wel om meer energie en tijd, maar doe jezelf een plezier en doe het goed voor het beste resultaat.

Ben je op zoek naar een nieuwe baan, investeer dan in je mooiste document ooit.

Heb je hulp nodig bij het maken van een sterk cv? Stel je persoonlijke sollicitatiepakket samen!

Ook interessant voor je netwerk? Deel via:

Meer interessante suggesties: